Genbrugsguld sikrer konfliktfri oprindelse
RECYCLED GOLD
Guld er blevet anvendt til udsmykning igennem mange århundrede. I mere end 90 lande findes der guld, som gennem tiden er blevet udvundet på forskellig vis, men udvindingen af guld i naturen er et slidsomt og krævende arbejde, og mange minearbejdere arbejder ofte under kummerlige forhold for at tjene til dagen og vejen.
Udvindingen har endvidere store konsekvenser for miljøet, hvoraf de største er fældning af skov og regnskov, fjernelse og erosion af øverste jordlag samt forurening af vand og vandløb.
For at udvinde guldet bruges stadig i nogle dele af verden giftige kemikalier og tungmetaller som kviksølv, hvilket er farligt for ikke blot naturen, men i særlig høj grad mennesker og dyr, fordi det skader kroppens centralnervesystem og hjernen.
I dag er der kommet et stort fokus på disse problemstillinger, og udvindingsmetoderne i flere miner er blevet forbedret i forhold til tidligere i takt med den teknologiske udvikling. Derudover genbruges det eksisterende guld i højere grad end nogensinde før.
Guld er måske det materiale, der gennem tiden er blevet genbrugt flest gange pga. værdien. Særligt i perioder med krise er mange smykker blevet solgt og sendt til affinering, hvilket vil sige, at det renses og ender som rent guld, hvorefter det sendes tilbage i kredsløbet, så nye smykker kan se dagens lys.
De guldsmykker, du køber hos de fleste guldsmede, er netop lavet af genbrugsguld. Dvs. affineret rent “nyt” 18 karat guld. Guldsmedene køber deres guld hos anerkendte danske leverandører, der gennem deres europæiske samarbejdspartnere, via LBMA-certificering (The London Bullion Market Association) og RJC (Responsible Jewellery Council) garanterer og sikre en overholdelse af miljømæssige og etiske retningslinjer.
Vi opfordrer også dig, til at hjælpe dine kunder med at sætte deres gamle guld i cirkulation, hvis de skulle have gamle arvestykker, eller smykker i det hele taget, som de ikke længere bruger.
Som vi siger: “Byt gammelt til nyt”
De fleste guldsmede tager rigtigt gerne imod kundens “gamle guld” – i forbindelse med køb af nyt smykke. På den måde kan vi sammen være med til at værne om miljøet.